Përmirësimi i qasjes në informacionet për shëndetin mendor në Kosovë

PCi së bashku me partnerët është duke punuar, ndër të tjera, për të siguruar që komunitetet jo-shumicë në Serbi dhe Kosovë të kenë qasje më të mirë në informacionetpër COVID-19. Qëllimi i projektit ALVED (Fuqizimi i Zërave Vendorë për Zhvillim të Barabartë) është fuqizimi i qytetarëve në Kosovë dhe Serbi për të avokuar për shpërndarjeاقرأ أكثر

Hulumtim i ri mbi shoqërinë civile në Serbi dhe Kosovë

Peaceful Change initiative – PCi (Nisma për Ndryshim Paqësor) ka kënaqësinë të prezantojë hulumtimin e ri, të ndërmarrë bashkërisht nga Universiteti i Beogradit dhe Universiteti i Prishtinës, që eksploron peizazhin aktual të nismave ndërkomunitare në Serbi dhe Kosovë.  Hulumtimi – i cili u ndërmor si pjesë e projektit të financuar nga qeveria e Mbretërisë sëاقرأ أكثر

Shoqëria civile në Kosovë dhe Serbi shpreh qëndrim kundër ndarjes

PCi prezenton deklaratën e përbashkët të lëshuar nga organizatat e shoqërisë civile dhe aktivistët nga Serbia dhe Kosova, të cilët parashtrojnë një sërë pikash që i përgjigjen kontekstit aktual të marrëdhënieve në rajon. Deklaratë e Përbashkët e Pjesëtarëve të Shoqërisë Civile të Kosovës dhe Serbisë Duke qenë dëshmitar se marrëdhëniet Kosovë-Serbi nuk po përmirësohen përkundërاقرأ أكثر

ÇMIMI PËR MEDIA – Kosovë dhe Serbi //Thirrje për aplikim

PCi fton gazetarë, kryeredaktorë, përfaqësues të mediave dhe të të tjerë të fushës që të ndajne me ne storjet e tyre për bashkëjetesën multietnike në Kosovë dhe Serbi. Ideja për krijimin e këtij Çmim e ka zanafillën në Dialogun Konsultativ të Mediave, i cili është pjesë thelbësore e programit për Ballkan të PCi. Thirrja përاقرأ أكثر

Analiza dhe informata

PCi ka programe në Afrikën e Veriut, Evropë dhe rajonin e Kaukazit të Jugut. Ne gjithashtu kemi përvojë të gjerë të punës në Lindjen e Mesme. Informatat dhe analizat më të fundit nga PCi – Kosovë dhe Serbi – mund t’i gjeni këtu.

Na kontaktoni

Fleur Auzimour Just, Drejtoreshë Ekzekutivefleur.just@peacefulchange.org Programi për Europë dhe Kaukaz të Juguteurope.southcaucasus@peacefulchange.org Informata/kërkesa në lidhje me mbrojtje dhe kujdes safeguarding@peacefulchange.org Denoncim i aktivitete të parregullta whistleblowing@peacefulchange.org Ankesa complaints@peacefulchange.org Selia qendrore në Mbretërinë e Bashkuar25B Lloyd Baker StreetLondonWC1X 9ATUnited Kingdom @PeacefulChangeInitiative

Lajme

Ndiqni lajmet më të fundit të PCi në Kosovë dhe Serbi.