Kush jemi ne

Peaceful Change initiative – PCi (Nisma për ndryshim paqësor) është një organizatë jo-qeveritare e pavarur që punon për të ndihmuar shoqëritë të menaxhojnë ndryshime të shkallës të lartë në mënyra jo të dhunshme, përmes së cilave ndërtojnë mekanizma dhe marrëdhënie që mbështesin paqen afatgjate. Ndryshimi ndodh në shoqëri çdo ditë dhe sjell në pah interesa,اقرأ أكثر

Puna jonë

Konteksti Ne punojmë në Evropë, me fokus në Ukrainë, Kaukaz të Jugut dhe Ballkan Perëndimor ku përpiqemi të ndërtojmë ura të reja dhe pika hyrëse në vendet që ballafaqohen me sfidat e konflikteve të zgjatura ashtu që njerëzit që jetojnë në shoqëri të ndara të krijojnë besim te njëri-tjetri dhe te institucionet. Qytetarët e zakonshëmاقرأ أكثر

Ballkani Perëndimor

Serbi-Kosovë: Zërat vendorë për zhvillim /Fuqizimi i Zërave Vendorë për Zhvillim të Barabartë (Projekti ALVED) Ne punojmë për të fuqizuar zërat vendorë, veçanërisht ata të grupeve të margjinalizuara, në mbështetje të zhvillimit të barabartë. Së bashku me partnerët tanë, ne punojmë për të: Siguruar që komunitetet jo-shumicë në Serbi dhe Kosovë janë më të vetëdijshmeاقرأ أكثر

PCi ndan çmimet vjetore për gazetarët dhe mediat për storiet mbi bashkëjetesën shumetnike në Kosovë dhe në Serbi

Në edicionet e Dialogut Konsultativ të Mediave të PCi (bosht kurrizor i punës mediatike në programin tonë në Ballkan), të cilat bëjnë bashkë profesionistë të mediave nga Kosova dhe Serbia për të analizuar skenën mediatike, ka dalë në pah vazhdimisht një çështje – mungesa e storieve për jetën e zakonshme, për jetesën së bashku, përاقرأ أكثر

Lufta në Ukrainë ngjall shqetësime për Ballkanin Perëndimor

PCi ju prezenton deklaratën e plotë të lëshuar nga organizatat e shoqërisë civile dhe aktivistëve nga Serbia dhe Kosova që dënojnë agresionin e Rusisë kundër Ukrainës. Deklaratë e përbashkët e organizatave të shoqërisë civile nga Kosova dhe Serbia për pasojat e mundshme të pushtimit rus të Ukrainës për Ballkanin Perëndimor Pushtimi i Ukrainës nga Rusiaاقرأ أكثر

Shprehje solidariteti nga PCi me paqendërtuesit ukrainas

Dënojmë ashpër shkeljen e paqes dhe integritetit territorial në Ukrainë dhe shkatërrimin e pakuptimtë dhe humbjen e jetëve të shkaktuar nga aksioni i pajustifikuar ushtarak i kryer nga Qeveria e Federatës Ruse. Bëjmë thirrje për pushim të menjëhershëm të sulmeve ndaj Ukrainës dhe për mbrojtjen e civilëve. Jemi tejet të shqetësuar se lufta do tëاقرأ أكثر

Hulumtim i ri mbi shoqërinë civile në Serbi dhe Kosovë

Peaceful Change initiative – PCi (Nisma për Ndryshim Paqësor) ka kënaqësinë të prezantojë hulumtimin e ri, të ndërmarrë bashkërisht nga Universiteti i Beogradit dhe Universiteti i Prishtinës, që eksploron peizazhin aktual të nismave ndërkomunitare në Serbi dhe Kosovë.  Hulumtimi – i cili u ndërmor si pjesë e projektit të financuar nga qeveria e Mbretërisë sëاقرأ أكثر

Shoqëria civile në Kosovë dhe Serbi shpreh qëndrim kundër ndarjes

PCi prezenton deklaratën e përbashkët të lëshuar nga organizatat e shoqërisë civile dhe aktivistët nga Serbia dhe Kosova, të cilët parashtrojnë një sërë pikash që i përgjigjen kontekstit aktual të marrëdhënieve në rajon. Deklaratë e Përbashkët e Pjesëtarëve të Shoqërisë Civile të Kosovës dhe Serbisë Duke qenë dëshmitar se marrëdhëniet Kosovë-Serbi nuk po përmirësohen përkundërاقرأ أكثر

Adresimi i situatës pandemike – Dëgjimi i Zërave të Vendit

PCi punon për të fuqizuar zërat vendorë, e veçanërisht zërat e grupeve të margjinalizuara, në mbështetje të zhvillimit të barabartë. Ne po punojmë me partnerët tanë, Aktiv, Civic Initiatives and Peer Educators Network – PEN për të siguruar që komunitetet jo-shumicë në Serbi dhe Kosovë janë më të vetëdijshme dhe të afta të avokojnë për shërbimet komunale tëاقرأ أكثر